OM TRÆNERKURSET

Forudsætning for deltagelse

Vi forventer, at du har erfaring, kender og forstår de fundamentale bevægelser i funktionel træning. Kursets formål er ikke, at gøre deltagerne bedre til funktionel træning, men er udelukkende at udvikle kursisternes undervisningsevner.
Arcas øvelseskendskab og erfaring i udførsel er således en forudsætning, erfaring med at undervise er en stor fordel, men intet krav.
Du behøver IKKE kunne dødløfte 200 kg. eller lave MU, men du skal brænde for at formidle og dygtiggøre andre hos Arca. Samt have et ønske om at blive en del af vores fantastiske team i Arca. Vi gør alt, hvad vi kan for at imødekomme aspiranternes ønsker om timer og arbejdssted.

Kursets formål

Trænerkurset henvender sig til dig, som ønsker at blive instruktør i Arca. På kurset vil du få både teoretisk og praktisk forståelse for, hvordan du anvender de undervisningsværktøjer, vi bruger i Arca, og samtidig få vurderet dit potentiale som træner.
Der er ikke tale om en form af Cert 1, og der er ingen garanti for at blive tilbudt et job som træner efterfølgende, og få inspiration til at udvikle dig til at blive en dygtig træner.
Hos Arca er der både mulighed for at arbejde deltid og fuldtid som træner. Indgangsvinklen for videre muligheder i Arca er at komme igennem trænerkurset.

Indhold og fokus

På kurset vil der løbende være en veksling mellem teori og praksis. Som kursist vil du være “på” fra første færd, når teorien og dine evner som træner skal prøves af i praksis. Kursets fokus vil ligge på dine evner til at instruere i en øvelse, dine egne tekniske færdigheder og ikke mindst din fremtræden.

Du vil blandt andet lære:

– Hvad der har gjort Arca til en stor succes. 

– Hvordan man underviser i en øvelse på en enkel og struktureret måde.

– Hvordan man anvender progressioner i både simple og mere komplekse øvelser.

– Hvordan man fejlretter, så man kan gøre alle bedre.

– Hvordan man “skalerer” en øvelse eller en WOD, så alle kan være med.

– Hvordan man planlægger og organiserer en time, så der er en klar rød trød.

– Hvilke karaktertræk der kendetegner en god træner.

– Hvad der motiverer folk, og hvordan man gør det i praksis.

– Hvad DU skal gøre for at blive en bedre træner.

Kurset afsluttes med en individuel mundtlig evaluering, hvor du vil få at vide hvad du gør godt, og hvad du kan blive bedre til. Hvis man har klaret kurset tilfredsstillende vil man blive tilbudt at gå videre til vores følforløb.
I følforløbet vil du komme til at undervise et hold med en af vores garvede trænere på sidelinien til at give feedback.
Gennemføres følforløbet også tilfredsstillende vil du blive tilbudt et fast trænerjob hos Arca.

Som træner kommer du til at indgå i vores dynamiske team, og får i høj grad mulighed for at videreudvikle dine færdigheder inden for Arca.