Procedure i forbindelse covid-19

Vi orienterer os løbende hos Sundhedsstyrelsen og tilpasser vores set up deres anbefalinger. Da vi holder afstand og spritter af før, under og efter hold, kan risikoen for eventuel smittespredning i Arca betegnes som lav.

Hvis du er smittet

Skulle du blive testet positiv for covid-19 beder vi dig sende en mail til malene@arca.dk. Vi sørger for, at bringe meldingen videre til med-deltagere på hold eller i Open Gym, hvis du har trænet. I mailen skal du oplyse:

– Hvornår du fik symptomer
– Hvornår du blev testet
– Hvilket/hvilke hold du har været på 

Hvis du ved, du har været tættere på andre medlemmer, udover dem på holdet (eksempel: du har snakket med én i omklædningen eller receptionen), skal du oplyse dette og/eller selv give personen besked, hvis du kender vedkommende. 

Vi bringer også beskeden til de, der har deltaget på holdet før og efter. Har et covid-19-positivt medlem trænet i Open Gym, vil det desuden fremgå på boxens Facebook-side.

Hvis du modtager en sådan besked

Vi informerer alle, der kan have på hold eller i OG på samme tidpunkt som den smittede. Det gør vi for at være på den sikre side. Det anbefales nu, at man lader sig teste én gang, hvis man har været på hold med en Covid-19 positiv. 

Smitte ved nærkontakt

Covid-19 smitter ved nærkontakt, der af Sundhedsstyrelsen kategoriseres som:

  • Du bor sammen med en smittet person
  • Du har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram) med en smittet person
  • Du har haft ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet person (f.eks. er blevet hostet på eller har berørt brugt lommetørklæde m.v.)
  • Du har haft tæt “ansigt-til-ansigt” kontakt inden for 1 meter i mere end 15 minutter til en smittet person (f.eks. samtale med personen)


Vi opfordrer til, at du altid følger myndighedernes anbefalinger og bliver væk fra træning ved de mindste symptomer eller mistanke om smitte. Yderligere spørgsmål kan stilles til kontor@arca.dk